In the picture: AVIA Surhuisterveen

Wie zijn de gezichten achter de Tankstations?
We gaan in gesprek met Jelle Witteveen onderdeel van AVIA Marees.

Midden in Friesland ligt AVIA Surhuisterveen. Al jaren lid van het AVIA netwerk en onlangs is het station geheel vernieuwd.

Jelle (52 jaar) is samen met broer Tamme de eigenaar van N.N.A.B. Jelle is vader van vier kinderen, allen zoons! Jelle: “Ik woon samen met mijn vriendin naast het bedrijf. Vroeger werd het fulltime werken dus nog regelmatig gecombineerd met het wonen, men belde aan als zij extra hulp nodig hadden, we waren altijd bezig. Met mijn broer samenwerken bevalt erg goed, ook pa komt nog vaak langs om ons van adviezen te voorzien”.

 

Wilde je vroeger altijd al de zaak overnemen?

Ja, dat is zo gegroeid, ik wist ook niet beter dan dat ik dat zou gaan doen samen met Tamme. Van jongs af aan waren wij al aan het sleutelen, aan oudere auto’s en aan brommers. De werkplaats was zo voor ons een ideale speelplaats; de beste leerschool! Ook de FIAT auto’s waren altijd al mijn favoriet en het paradepaardje van onze showroom en werkplaats. Ik heb vier zoons, voor zover ik weet wil geen zoon ooit de zaak overnemen. Ze studeren of zijn al aan het werk, dat is ook fijn om te zien!

Wat onderscheidt N.N.A.B. van andere tankstations?

We hebben service enorm hoog in het vaandel staan en hebben nog bediening bij het tankstation. Tevens proberen wij echt mee te denken met de klant. We bieden ook het totaalplaatje aan: tanken, wassen, werkplaats, showroom en onze shop. En daar is AVIA Marees maar wat trots op, en wij ook!

 

Waarom hebben jullie gekozen voor AVIA Marees en hoe ervaren jullie dat?

Jelle vertelt: “We zouden ooit overstappen naar een ander tankstation, dat wilden wij niet aangezien dat niet bij ons past. AVIA is ‘kleiner’ en meer onderscheidend. Kortere lijnen en een persoonlijke benadering. We houden van een duidelijke communicatie: zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Dat ervaren wij nog steeds tot op de dag van vandaag als erg fijn in onze relatie met AVIA”.

 

Waar zie je N.N.A.B. over 5 jaar?

De energietransitie is natuurlijk gestart, daar zullen wij over 5 jaar nog meer mee te maken hebben dan dat wij nu hebben. Echter zijn de huidige brandstoffen natuurlijk niet vandaag of morgen verdwenen. Ik denk dat waterstof een steeds grotere rol zal spelen en dat ook de markt voor elektrische auto’s verder zal doorzetten. Wij willen daarop inspelen door opengesteld naar de markt te kijken en alle mogelijkheden met AVIA Marees te blijven onderzoeken.

AVIA Surhuisterveen is gevestigd aan de Koartwald 6a in Surhuisterveen.
Klik hier voor meer informatie over deze locatie.