Duurzaamheid
Image

AVIA en duurzaamheid

Als AVIA streven we naar een duurzamere toekomst voor mobiliteit en energie. Als toonaangevende brandstofmaatschappij zetten wij ons in voor een verantwoorde benadering van onze activiteiten, waarbij duurzaamheid een belangrijk thema is. Bij AVIA begrijpen we dat de keuzes die we vandaag maken, een blijvende impact hebben op morgen. Daarom hebben we ons toegewijd aan het ontwikkelen van duurzame oplossingen die niet alleen onze ecologische voetafdruk verminderen, maar ook bijdragen aan een schonere en gezondere planeet.

Op deze webpagina nodigen we je uit om meer te ontdekken over onze duurzaamheidsinitiatieven, de groene brandstoffen die we aanbieden en de stappen die we nemen om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen. Samen bouwen we aan een duurzamere en schonere toekomst.

Image

Elektrisch laden: AVIA VOLT

Met AVIA VOLT biedt AVIA een groot aantal elektrische laadoplossingen. Nu we meer en meer overstappen op het elektrisch voortbewegen, installeren wij de faciliteiten op deze groeiende vraag. Hierbij is eenvoud en flexibiliteit ons uitgangspunt. Want naast de ontwikkeling in elektrificatie van de voertuigen, focussen wij ons op de laadinfrastructuur. Denk aan thuisladers, maar ook volledige mobiele snellaadstations die op elke locatie ingezet kunnen worden. Hiermee maximaliseren we jouw energie en minimaliseren we de laadtijd en investering. Simpelweg door de stekker in de auto te stoppen draag je bij aan het drastisch verminderen van CO2 uitstoot!

Ontdek meer over AVIA VOLT
Image

Duurzame Biodiesel: HVO

HVO is een duurzame variant van diesel die voor 20%, 25% of 100% uit plantaardige olie.

HVO wordt ook wel hernieuwbare brandstof genoemd, maar wat betekent dat nu eigenlijk? Heel simpel gezegd: de grondstoffen (plantaardige olie) zijn vrijwel onuitputtelijk; het kan namelijk in een korte periode weer worden hersteld. De plantaardige olie waarvan de HVO wordt gemaakt, bestaat uit veel verschillende afval- en reststromen. En dat kan uiteraard vrij gemakkelijk aangevuld worden. Daardoor is HVO niet alleen hernieuwbaar, maar ook circulair!

Ontdek meer over HVO
duurzaamheid

Waterstof

Waterstof wordt veelal de brandstof van de toekomst genoemd. De komst van waterstof zorgt voor veel voordelen. Eén daarvan is dat waterstof wordt gewonnen door hernieuwbare energie. Dit zorgt ervoor dat het hele proces van waterstof CO2 vrij is.

Daarnaast heeft waterstof een onuitputtelijke voorraad. Dit komt doordat waterstof uit veel verschillende materialen en stoffen kan worden gewonnen. Denk bijvoorbeeld aan olie, gas en water. Het laatstgenoemde is er in overvloed op deze planeet.

Sinds 2022 is het mogelijk om bij AVIA Marees op de locatie in Kolhorn waterstof te tanken. Hiernaast wordt er aan gewerkt om dit in de toekomst ook op andere locaties in Nederland aan te bieden.

Ontdek hier meer over waterstof
Image

Hoe wij als AVIA bijdragen aan een schonere planeet

Naast dat wij duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen aanbieden willen wij als AVIA ook onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een beter milieu. Om dit te realiseren zijn wij gestart met een aantal initiatieven.

Zo is het vanaf heden mogelijk om op verschillende locaties ruitenwissecrvloeistof te tanken, in plaats van hier plastic containers voor te gebruiken, en worden er waar mogelijk zonnepanelen op luifels van tankstations geplaatst. Ook worden in onze shops kartonnen bekers en materialen gebruikt, en zijn onze stations voorzien van LED verlichting. Onze wasstraten maken gebruik van een water terugwin systeem, waarmee verspilling beperkt wordt. Ook de voertuigen waar onze eigen medewerkers mee onderweg zijn worden waar mogelijk verduurzaamd. Zij rijden ofwel op HVO, of elektrisch.