In the picture: AVIA Borne

AVIA Borne: het alleréérste tankstation in het netwerk van AVIA Weghorst

AVIA Borne: het alleréérste tankstation in het netwerk van AVIA Weghorst. De locatie in Borne is in 1962 geopend. Waar de focus in 1931 ligt op kolen en turf, gaat dat in 1946 over naar vloeibare verwarmingsbrandstoffen. In 1960 sluit Oliko, zoals het bedrijf eerder heet, zich bij AVIA aan en richt zich meer en meer op de vloeibare motobrandstoffen met als logisch gevolg de opening van het tankstation aan de Grotestraat in Borne.

Het station, nu aan de Europastraat, is nog altijd onderdeel van AVIA Weghorst en heeft een belangrijke functie in de buurt en in het dorp. Conchita Markslag, bedrijfsleider bij AVIA Borne, vertelt daarover: “Het is hier echt een buurtstation. Hier komen verhalen en mensen samen. Klanten leven met ons mee. We hebben een keer wat naars meegemaakt hier en toen kregen we hele lieve reacties uit de buurt; kaartjes, bloemen, opstekers.” In het verleden heeft het team ook eens een buurtontbijt georganiseerd. “We hebben een tent neergezet, ontbijt gemaakt en geserveerd aan klanten. Frans Weghorst heeft zelf de eieren nog staan bakken. De buurt is heel belangrijk voor ons.”

Conchita is al 32 jaar in dienst bij AVIA Weghorst en al die tijd in Borne werkzaam. “De klanten die vroeger van mij een snoepje of een spekje kregen, die komen nu bij mij tanken. En zij nemen hun kinderen ook weer mee. Ik denk wel eens ‘ik word zo oud’ als ik ze zie opgroeien, maar het is zo leuk!”

De bedrijfsleider zit vol met verhalen van vroeger. Ze vertelt over (oud-)collega’s, over de buurt en bijzondere momenten. Conchita is AVIA Borne in hart en nieren: “Ze krijgen mij hier niet weg. Ik blijf hier in Borne. Het is hier veel te leuk!”