Van planten tot verduurzaming; GroenRijk Tilburg bestaat 25 jaar!

Het is groot feest in Tilburg; op 11 maart a.s. is het 25 jaar geleden dat zij zich als franchise aansloten bij GroenRijk. Tot op de dag van vandaag is het een trots familiebedrijf dat hard aan de weg heeft getimmerd. Wat in 1986 ooit begon als kwekerij van tuinplanten, graszoden en kerstbomen, is uitgegroeid tot een heus tuincentrum met vele specialismes onder één dak. Ben je op zoek naar het beste advies voor je tuin(meubels), overkapping, BBQ of wil je een bezoek brengen aan het klimaatplein, dan moet je écht bij GroenRijk Tilburg zijn.

Wim, Marjolein en Luc van de Noort weten wat er leeft en door het inzetten van hun groenspecialisme op het gebied van kennis, inspiratie en gemak willen zij de wereld vergroenen en daarmee aantrekkelijker, leefbaarder en gezonder maken. Het sociale aspect wordt hierbij niet vergeten. Zo is het personeelsbestand heel divers van weekendkrachten tot aan gepensioneerde chauffeurs en heeft GroenRijk Tilburg al 10 jaar mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Klanten ontzorgen staat bij GroenRijk Tilburg hoog in het vaandel. Zo blinken ze uit in service door net dat stapje extra te zetten. Ze zijn 7 dagen per week geopend en de klantenservice is zowel bereikbaar via telefoon, mail en WhatsApp. Daarnaast hebben zij de bezorging en montage volledig in eigen huis en kunnen zij met hun webshops www.tuinmeubels.nl, www.bbqkopen.nl en www.tuincentrumoutlet.com klanten door heel Nederland bedienen.

Door de toenemende groei van de webshops is het wagenpark en daarmee ook het aantal kilometers aanzienlijk toegenomen. Dat verduurzaming een belangrijk thema is binnen GroenRijk blijkt niet alleen uit het feit dat zij volledig zelfvoorzienend zijn door middel van zonnepanelen, maar ook door de beslissing die Wim nam om met het gehele wagenpark over te stappen op HVO20!

HVO20 is een duurzame biodiesel van AVIA die wordt gemaakt uit plantaardig afval. Dit is een tweede generatie biobrandstof die niet concurreert met voedsel en de productie van voedselgewassen. Bovendien is er een CO2 reductie van 20% te behalen van tank-to-wheel. Afhankelijk van het type motor is er eveneens nog een besparing op fijnstof en uitstoot van stikstof. Door de nauwe samenwerking met Vollenhoven kan er eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt hoeveel CO2 uitstoot er jaarlijks bespaard wordt door GroenRijk Tilburg. Hiervoor ontvangen zij vanuit Vollenhoven jaarlijks een CO2 certificaat.

Vollenhoven is trots op de samenwerking met dit mooie bedrijf dat oog heeft voor mens en natuur en kijk uit naar een duurzame voorzetting van deze samenwerking. Wist je dat de HVO20 geschikt is voor alle typen dieselmotoren en je dus geen aanpassingen hoeft te doen om te verduurzamen? Wil je weten waar je de duurzame biodiesel kunt tanken of meer informatie over GroenRijk Tilburg? Kijk dan op: www.avianederlastg.wpengine.com/avia-brandstoffen/hvo20 of www.groenrijktilburg.nl.