Duurzame biodiesel HVO20 voor Taxi Korthout Midden Brabant

Wij zijn als Taxi Korthout Midden Brabant sinds 1986 een vertrouwde naam binnen Tilburg en omstreken. Met zo’n tweehonderd voertuigen en driehonderd chauffeurs zijn we de grootste speler in de regio.

Toen Corona zich eind februari dit jaar aandiende, hebben wij de tijd genomen om te kijken naar de maatschappelijke verantwoording die we hebben én willen nemen als organisatie.

Duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke pijlers voor ons geweest in deze periode. Omdat we al jaren samenwerken met Vollenhoven Olie, kwamen we samen al snel op het idee om met onze diesel wagens over te stappen naar HVO20.

Doordat het voor ons hier in Midden-Brabant gebeurt, hebben de mensen er direct profijt van als we hier duurzaam tanken en rijden. Door HVO20 kunnen we direct een CO2 reductie van 20% behalen op de gehele keten. Tevens realiseren we een stikstof en fijnstof besparing wat interessant is voor de omgeving waarin wij rondrijden met onze  voertuigen. Samen met onze strategische partner AVIA Vollenhoven hebben wij deze duurzame stap gemaakt.

De overstap in september was voor ons makkelijk te realiseren. Alle typen dieselmotoren kunnen HVO20 tanken zonder aanpassingen. Hierdoor vroeg de overstap geen hoge investeringen en konden we direct ons hele wagenpark verduurzamen. In september zijn we overgestapt en hebben we zo’n 15.000 liter HVO20 getankt. De doelstelling voor ons is om in de toekomst zo’n 30 á 40.000 liter in de maand HVO20 te tanken.

Meer weten over de voordelen van HVO 20 en waar we het product (gaan) aanbieden? Bezoek dan onze HVO webpagina. Op dit moment hebben we zo’n tiental stations uitgerust met HVO20. In de toekomst worden meerdere stations voorzien van HVO20.

U kunt de verkoop van HVO20 op onze tankstations herkennen aan ons ondersteunende POS-materiaal (posters en pomptoppers).

Zie hieronder een voorbeeld van het geplaatste POS-materiaal: