AVIA Bandenpomp

De bandenspanning van je voertuig is van directe invloed op je portemonnee en rijcomfort. Bij AVIA-tankstations controleer je eenvoudig of de spanning van jouw banden nog op peil is. Is dit niet het geval? Dan breng je ze met onze bandenpomp gemakkelijk weer in de juiste conditie.

Bandenspanning voor optimaal comfort

Rijd je op te zachte banden, dan heeft dat gevolgen voor jouw brandstofverbruik. Door de grotere rolweerstand kunnen je kosten tot wel 4% hoger uitvallen. Daarnaast riskeer je onnodige slijtage en beïnvloedt het jouw wegligging, grip en remgedrag. En niet alleen bij een te lage, maar ook bij een te hoge bandenspanning lever je in op wegcontact.

Eenvoudig en snel je autobanden oppompen

Veiligheid staat bij ons voorop. Daarom kun je jouw (reserve)autobanden op veel van onze locaties van extra lucht voorzien. De juiste spanning vind je terug in het instructieboekje van je auto, maar soms is het juiste aantal bar ook aan de binnenzijde van de deur of achter de brandstofklep te vinden. Vervolgens is het enkel nog een kwestie van meten en pompen. Let wel, een meting is het meest betrouwbaar als de banden nog koud zijn (minder dan 3 kilometer gereden). En mocht je hulp nodig hebben, schroom dan niet om ons personeel in te schakelen. 

Stikstof voor constante bandenspanning

Bij verschillende AVIA-tankstations kun je jouw banden ook met stikstof vullen. Stikstof is dikker dan normale lucht en verdwijnt daardoor minder gemakkelijk uit de band. Het resultaat: constante spanning. Vraag bij jouw pomp naar de mogelijkheden.