AVIA-brandstoffen

Of je nu benzine, diesel of LPG/autogas bij ons tankt, bij AVIA zit je altijd goed. Met onze kwalitatief hoogstaande brandstoffen, welke ruimschoots aan de milieurichtlijnen voldoen, houd je het welzijn van je motor én de wereld in het oog. Er is immers aandacht voor een optimale werking en levensduur van je motor en je minimaliseert jouw CO2-uitstoot gegarandeerd. Kortom: voordelen te over!

Rijden op benzine van AVIA

Bij onze tankstations kun je onder meer terecht voor Euro 95 Ongelood (E10) en Super Plus 98 Ongelood (E5). 

Mocht voor jouw auto uitsluitend een loodvrije of loodhoudende benzine met octaangetal 98 voorgeschreven worden (voornamelijk oldtimers, sportwagens en motoren met een groot vermogen), raadpleeg dan het instructieboekje van je voertuig of neem contact op met je dealer om zeker te weten welke benzine je het beste kunt tanken.

avia brandstoffen tanken

Rijden op diesel van AVIA

Ook diesel van AVIA geeft betere prestaties dan de door de overheid vastgestelde kwaliteitsnorm. Omdat ieder zo zijn eigen voorkeuren heeft, heb je als klant ook keuze uit verschillende varianten; de reguliere diesel, Multipower Diesel en EcoSave Diesel.

avia brandstoffen

Multipower Diesel

Voor AVIA Multipower Diesel voegen wij een aantal additieven aan onze reguliere diesel toe. Het verbetert de verbranding in de motor en beschermt het brandstofsysteem daarmee nog beter. Je voertuig stoot niet alleen minder uitlaatgassen en roet uit, je reduceert ook je brandstofverbruik. Tank je deze dieselvariant van AVIA, dan draag je dus bij aan een schoner milieu.

avia brandstoffen

De toevoegingen in Multipower Diesel beschermen ook tegen corrosie en oxidatie. Daarnaast heeft het een waterafscheidend en smerend vermogen voor de brandstofpomp. Dat is een handige combinatie, want hiermee vindt totaalonderhoud van jouw brandstofsysteem plaats, zónder dat je extra handelingen verricht.

Door de toevoegingen in Multipower Diesel wordt ook paraffinevorming bij lage temperaturen vermeden en hoef je je in de winter dus niet druk te maken over bevroren brandstof in je motor. Je motor blijft schoner en gaat langer mee.

HVO: Hydrotreated Vegetable Oil

HVO 20 is een duurzame diesel die wordt gemaakt uit plantaardig afval. Dit is een tweede generatie biobrandstof die niet concurreert met voedsel en de productie van voedselgewassen.
Het is een schoner en dunner product dan normale diesel.

Met een HVO 20 kan direct een CO2 reductie van 20% behaald worden van tank-to-wheel.
Daarnaast is er een besparing op fijnstof en uitstoot van stikstof, afhankelijk van het type motor.

Ben je benieuwd naar de voordelen en waar we het product gaan verkopen? Klik hier voor meer informatie.

avia brandstoffen hvo

EcoSave Diesel

Voor de zakelijke rijder voor wie de Multipower Diesel nog niet groen genoeg is, is op verschillende locaties in het land ook AVIA EcoSave Diesel beschikbaar. Op dit moment is deze supergroene brandstof bij AVIA Truck Nuth, AVIA Truck Roermond, AVIA XPress Echt, AVIA XPress Wanssum, AVIA Eindhoven Rooijakkerstraat, AVIA Truck Son, AVIA Truck Maasbree, AVIA Truck Venlo, AVIA Truck Veghel, AVIA Truck Tilburg Katsbogten, AVIA Den Helder, AVIA Truck Den Oever, AVIA Truck Hoogwoud, AVIA Truck Kolhorn, AVIA Truck Medemblik, AVIA Truck De Stolpen en De Meeuw Rilland te tanken.

avia brandstoffen aanbod

Overige brandstoffen

Naast de bovengenoemde brandstoffen, worden bij verschillende AVIA-stations ook de volgende soorten aangeboden:

  • LPG/autogas;
  • AdBlue;
  • Petroleum;
  • CNG;
  • Elektra;
  • HVO;
  • LNG (zakelijke markt, enkel bulklevering);
  • Bi0 Diesel (zakelijke markt, enkel bulklevering).

Het aanbod verschilt per AVIA-tankstation. Controleer hier de beschikbaarheid per locatie. 

avia brandstoffen tanken
Smeermiddelen