Sparen ViaAVIA en doneren aan Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes

In de maand November kunnen ViaAVIA spaarders hun spaarpunten doneren aan Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. Vervolgens zet AVIA Nederland de punten om in een mooi bedrag om te schenken aan Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes.

Wil jij ook jouw ViaAVIA spaarpunten doneren? Dat kan per 100 punten op ViaAVIA.nl of in de ViaAVIA app.

Wat doet Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes?

Helaas is het voor duizenden kinderen niet vanzelfsprekend om voor hun verjaardag een kinderfeestje te geven. In iedere basisschoolklas in Nederland zitten gemiddeld 2 kinderen die opgroeien in armoede. Schrijnend! Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes biedt deze kinderen een dag om nooit te vergeten. Zij zorgen ervoor dat deze kwetsbare doelgroep de middag van hun leven krijgt en laten ze genieten van een geheel verzorgd feestje. Want je verjaardag, dat moet een feestje zijn! En als je niet mee kunt doen aan de traditie van een kinderfeestje geven dan val je in de klas al snel buiten de groep.

De kinderfeestjes worden buitenshuis georganiseerd bij professionele kinderfeestlocaties. De stichting neemt de organisatie en financiering helemaal uit handen van de ouders. Zo kunnen zij zonder zorgen uitkijken naar het feestje en zelf met veel plezier de feestjes begeleiden. Een “gewoon” kinderfeestje dus!

Tijdens de verjaardagsfeestjes worden er spelletjes gespeeld, maken kinderen de mooiste knutselwerkjes of wordt er buiten gespeeld. Sport, cultuur, natuur en techniek zijn thema’s voor de kinderfeestjes die wij organiseren.

Op elk feestje komen maximaal 8 kinderen en 2 volwassenen. Naast alle activiteiten is er ook eten en drinken voor het groepje en krijgt de jarige natuurlijk cadeautjes van zijn/haar vriendjes/vriendinnetjes. Dat maakt het feestje compleet!

Het verhaal achter de stichting

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes bestaat dit jaar 5 jaar. Een jaar of 7 geleden ontdekte de oprichtster van de stichting dat vele kinderen in armoede niet mee konden doen met klasgenootjes omdat ze nog nooit hun eigen kinderfeestje hadden kunnen vieren. En daarom ook eigenlijk nooit op feestjes van andere kinderen werden uitgenodigd. Na een zoektocht in de goede doelen branche bleek er nog geen partij te zijn die deze behoefte invulde. Met de hulp van vele vrijwilligers en organisaties is de stichting snel gegroeid en heeft zij al duizenden kinderen door heel Nederland een onvergetelijk kinderfeestje gegeven. Met hun vriendjes uit de klas.

Want feest vieren, dat doe je samen!

Het feestje is niet alleen het middel om toch de verjaardag te vieren met vriendjes uit de klas, maar ook om het sociale netwerk van de jarigen én de ouders te (re)activeren. Een prachtig projectje waar ook hulpverleners erg van gecharmeerd zijn. Het gezin doet weer mee en heeft iets leuks om naar uit te kijken!