Doneer nu jouw ViaAVIA spaarpunten aan fonds slachtofferhulp

De hele maand maart kunnen ViaAVIA spaarders hun spaarpunten doneren aan fonds slachtofferhulp. Vervolgens zet AVIA Nederland de punten om in een mooi bedrag om te schenken aan fonds slachtofferhulp.

Wil jij ook jouw ViaAVIA spaarpunten doneren? Dat kan per 100 punten op ViaAVIA.nl of in de ViaAVIA app.

Wat doet fonds slachtofferhulp?

Jaarlijks worden 1,7 miljoen Nederlanders slachtoffer van een misdrijf, ongeval of ramp. Fonds slachtofferhulp helpt slachtoffers hun kracht te hervinden. Hoe? Door te agenderen en ageren. Initiëren en innoveren. Testen en toetsen. Raadplegen en regelen. Kortom: zich sterk maken voor slachtoffers. Onvermoeibaar en onafhankelijk. Al meer dan dertig jaar.

Programma verkeer

De Nederlandse wegen veilig? Jaarlijks raken meer dan 430.000 personen betrokken bij een verkeersongeluk. Hiervan belanden zo’n 130.000 mensen op de spoedeisende hulp. En meer dan 600 personen overlijden aan de gevolgen van een verkeersongeval. Reden genoeg om ons in te zetten voor verkeersslachtoffers.

Met ons programma verkeer richten we ons op het hulpaanbod aan verkeersslachtoffers en hun nabestaanden. We onderzoeken of de hulp wel voldoet. We kijken hoe het beter kan. We versterken van de (rechts)positie van slachtoffers en nabestaanden en faciliteren we lotgenotencontact. En tot slot hebben we aandacht voor de verkeersveiligheid in Nederland.

We voeren meerjarig onderzoek uit naar de hulpbehoeften van verkeersslachtoffers. Op basis van dit onderzoek ontwikkelen specialistische hulp op maat en (online) rouwverwerking. Daarnaast hebben we aandacht voor verkeersveiligheid. Iemand die met alcohol op veel te hard door een woonwijk rijdt en daarbij alle verkeersregels aan zijn laars lapt, is in ieders ogen ontzettend roekeloos bezig. Zeker als daarbij slachtoffers vallen. We hebben ons er hard voor gemaakt dat een rechter sneller kan oordelen dat iemand roekeloos rijdt en hiervoor een passende straf opgelegd krijgt. Hierdoor worden de Nederlandse wegen veiliger.

Over het fonds

Fonds Slachtofferhulp zet zich als onafhankelijke, maatschappelijke organisatie al meer dan 30 jaar in voor slachtoffers in Nederland. Ons doel is dat álle slachtoffers de juiste hulp ontvangen, na een traumatische ervaring. Zodat zij een leven kunnen leiden dat niet in het teken staat van slachtofferschap. Op basis van eigen veerkracht én met de juiste hulp. Naast het programma verkeer, richt het fonds zich op andere programma’s, namelijk: gericht op seksueel geweld, medische incidenten, geweldsmisdrijven en noodhulp.

Wil je naast het doneren van ViaAVIA spaarpunten een extra donatie doen? Dat kan hier.