IJsspeedway is een bijzondere en buitengewone spectaculaire sport die onder de categorie ‘extreme sports’ gerekend mag worden.

Het werkt als volgt: Per ronde, ook wel ‘heat’ genoemd, strijden er vier motorcoureurs keihard tegen elkaar op een 400-meter ijsbaan. Spikes in de motorbanden zorgen ervoor dat de coureurs, anders dan bij 'gewone' speedway, niet wegglijden en enorm plat door de bocht kunnen gaan. De coureurs bereiken op hun spectaculaire motoren, overigens zonder rem(!), snelheden van ongeveer 120 km/u!
 

WK IJsspeedway

Aanstaande zaterdag is het dan zover: de start van het WK IJsspeedway 2017! Het WK IJsspeedway vindt dit jaar plaats in ijsstation Thialf in Heerenveen. Het programma begint zaterdag om 19.30 en zal zondagmiddag om 13.30 verdergaan.

Maar om warm te worden voor dit spectaculaire evenement vindt vrijdag vanaf 19.30 ook nog eens de Roelof Thijs Bokaal plaats!
 

Roelof Thijs Bokaal

Eén bokaal, 24 coureurs uit negen verschillende landen en sensationele knock-out heats: dat zijn de ingrediënten voor een van de meest spectaculaire ijsspeedwayraces van het seizoen. 

Dit jaar staan er maar liefst vier Nederlandse coureurs op de startlijst, waaronder natuurlijk (AVIA) toptalent Bart Schaap en ook Simon Reitsma, Jimmy Tuinstra en Jasper Iwema.

Het doel van de RT Bokaal is het organiseren van een race voor talentvolle jongere coureurs. Maar er staat nog meer op het spel; aangezien Simon Reitsma al met een wildcard de WK-finale inrijdt, zullen de twee beste van de overige drie Nederlandse RT Bokaal rijders zaterdag en zondag reserve zijn bij het WK IJsspeedway!

Wij wensen Bart en de andere coureurs dan ook enorm veel succes!