Op 21 april j.l. werd er een mooi artikel geplaatst in het weekblad “Tilburg Weekend” over Vollenhoven Olie.

“Wij voelen ons door het predicaat Hofleverancier met het Koningshuis verbonden. Mede daarom zijn we extra vereerd met het Koninklijk bezoek aan Tilburg op 27 april.” Commercieel Directeur Piet-Hein Bogaers geeft aan dat Vollenhoven Olie al 22 jaar met trots het predicaat draagt. “Het was een kroon op de viering van ons honderdjarig bestaan.”

Vollenhoven Olie is een van de grootste zelfstandige oliehandelaren in de Benelux. “Wij zijn een klantgericht, zelfstandig en onafhankelijk familiebedrijf, dat continue wil groeien op het gebied van brandstoffen en (speciaal) smeermiddelen”, verklaart Piet-Hein Bogaers. “Wij beschikken niet alleen over een uitgebreid netwerk van tankstations in Zuid-Nederland maar hebben ook een sterke marktpositie op het gebied van automotive- en industriële smeermiddelen.”

Marktleider
Sinds 2006 is Vollenhoven Olie mede-eigenaar van de Nederlandse tak van het Zwitserse merk AVIA. Het heeft sindsdien zijn netwerk sterk uitgebreid. Met negen AVIA-tankstations in Tilburg mag Vollenhoven Olie zich trotse marktleider tankstations in de stad noemen. Het totale AVIA-tankstation netwerk in Nederland bestaat uit ruim 350 tankstations.

Historie
Jacques van Vollenhoven begon in 1892 een oliehandel op de Markt in Tilburg. Dat hij juist Tilburg koos als vestigingsplaats was niet verwonderlijk. Door de opkomst van de textielindustrie groeide Tilburg uit tot een belangrijke industriestad. Het bedrijf werd destijds gevestigd in de Nieuwlandstraat en handelde uitsluitend in plantaardige en dierlijke oliën en vetten. Op 25 april 1895 vond in Tilburg de oprichting plaats van de Firma Van Vollenhoven & Smulders, de voorloper van het huidige Vollenhoven Olie B.V. In 1921 is het bedrijf overgenomen door Joseph Bogaers. Sinds 2007 wordt het bedrijf geleid door de neven Thomas (Algemeen Directeur) en Piet-Hein Bogaers, de vierde generatie Bogaers.

Toekomst
“Ruim zestien jaar geleden waren wij het eerste oliebedrijf in Nederland, dat het kwaliteitscertificaat ISO 9002 in de wacht sleepte. Recentelijk hebben wij het nieuwe ISO-certificaat: ISO 9001:2015 behaald. Met dit certificaat zijn wij klaar voor de toekomst en”, blikt Piet-Hein Bogaers vooruit, “door flexibiliteit, handelingssnelheid, ondernemerschap en persoonlijk contact zijn we verankerd in onze branche.”