AVIA Eskes verkoopt vanaf deze maand Blue One 95. De verbeterde prestaties, lagere CO2-uitstoot en de gunstige prijs maken Blue One 95 tot een interessant alternatief voor Euro 95.

  Blue One 95 is een nieuwe, innovatieve brandstof met 15% natte ethanol. Hierdoor is Blue One 95 schoner en goedkoper en levert de brandstof betere prestaties dan reguliere benzine. Blue One 95 is geschikt voor personenauto’s met benzinemotoren die vanaf 2001 op de markt zijn verschenen. De 15% ethanol die in Blue One 95 zit, heeft een lagere CO2-uitstoot tot gevolg dan benzine. Voor Blue One 95 wordt gebruikgemaakt van natte ethanol. Productie van natte ethanol vergt minder energie dan die van droge ethanol en is daardoor minder belastend voor het milieu. Daarnaast verhoogt dit de kwaliteit van de brandstof en de prestaties van de motor.

  Door het gebruik van natte ethanol bevat Blue One 95 een verhoogd percentage water. Uit onderzoeken van TNO, TU Delft en SGS blijkt dat een klein percentage water opgelost in de brandstof leidt tot betere motorprestaties. In de racesport (Formule 1) is de toepassing van waterinjectie hierdoor al langer een bekend fenomeen. Blue One 95 is 2 cent goedkoper dan Euro 95.