Vanaf vandaag kan er ook in Oostzaan 100% groene stroom geladen worden met een snellader. De snellader is in samenwerking met OrangeGas geplaatst bij het AVIA tankstation in Oostzaan aan de Skoon 2. Het is het eerste Electric Vehicle (EV) snellaadpunt in Oostzaan.

Goede ligging
AVIA Oostzaan ligt centraal in de regio Noord Amsterdam, nabij de afrit van de A8 en is daarmee een ideaal punt voor een snellader. De snellader is in samenwerking met OrangeGas geplaatst. Alle voertuigen met een CHAdeMO compatibele aansluiting kunnen terecht bij de nieuwe snellader in Oostzaan. Op dit tankstation heeft AVIA naast de EV snellader ook een groengas vulpunt in samenwerking met OrangeGas.

Welkom onderweg
De snellader past goed in het  full-service AVIA concept, waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Tijdens het laden kunnen bezoekers ook zelf komen bijtanken in de coffee corner, waar diverse soorten koffie en versnaperingen verkrijgbaar zijn.

“Wij zijn een klantvriendelijk tankstation en verwelkomen onze klanten graag onderweg. We vinden het belangrijk dat onze klanten op een aangename manier hun tijd kunnen besteden gedurende het laadproces. Daarom is er ook wifi beschikbaar op het station en kunnen de klanten onder het genot van een kop koffie eventueel werken aan de leestafel”, aldus Bianca van Es – Algemeen directeur van Achilles Brandstoffen Maatschappij, het bedrijf dat AVIA Oostzaan in beheer heeft.

Groengas en elektrisch laden
Door de samenwerking met OrangeGas kan er naast groengas nu ook gebruik gemaakt worden van een snellader. Het aanbieden van deze twee alternatieve brandstoffen is ook uniek in Nederland. Er zijn slechts een handvol tankstations in Nederland waar dit mogelijk is.