SWO de Splinter en AVIA Nederland hebben een meerjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de belevering van de bemande AVIA-stations in Nederland. Vanaf begin januari worden 56 eigen AVIA-tankstations beleverd door SWO de Splinter, waarbij ook alle AVIA-dealers zich kunnen gaan aansluiten.

AVIA en SWO de SplinterSamenwerking AVIA-shopconcept
Geert Kuipers, managing director van de Coöperatie AVIA Nederland U.A.: “AVIA streeft ernaar om haar klanten zo goed en efficiënt mogelijk te bedienen met haar retailconcepten. In het AVIA-shopconcept is veel aandacht voor rendement, het juiste assortiment, een professionele presentatie en aansprekende promoties voor AVIA en haar ondernemers. Na een gedegen oriëntatieronde is de keus gevallen op SWO de Splinter. De slagvaardigheid, de rendementsfocus en de coöperatieve cultuur van SWO de Splinter zal naar verwachting goed aansluiten bij wat de AVIA-leden gezamenlijk willen bereiken”.

Aschwin Vermeulen, directeur van Coöperatie SWO de Splinter U.A., reageert verheugd op de nieuwe samenwerking. “De overeenkomst met AVIA Nederland past in de verdere ontwikkeling van SWO de Splinter als betrouwbare en volwaardige partner van zowel de aangesloten zelfstandige tankstation ondernemers als de leveranciers en fabrikanten waarmee we samenwerken. Ons doel is het optimaliseren van het assortiment per categorie, het verhogen van de omzet en winstbijdrage per categorie en het verhogen van de gemiddelde besteding per bezoekende klant. Daarvoor zetten wij ons iedere dag in. Voor de volle 100 procent. Wij zien de samenwerking met AVIA Nederland dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

Over AVIA
AVIA bestaat uit meer dan 80 zelfstandige oliebedrijven in 14 West-Europese landen. Een netwerk van ongeveer 3000 tankstations in Europa is voorzien van de bekende AVIA vlag. AVIA is van oorsprong een Zwitserse organisatie met het Europese Hoofdkantoor in Zürich. In Nederland telt de AVIA organisatie 295 tankstations waarvan circa de helft bemand is en beschikt over een shop.

Over SWO de Splinter
SWO de Splinter is de retail coöperatie voor en door zelfstandige tankstation ondernemers. SWO de Splinter maakt met fabrikanten en leveranciers afspraken over inkoopvoorwaarden, introducties, assortimenten, schapindelingen, verwerking van omzetgegevens en acties. SWO de Splinter is opgericht in juni 2008 en de coöperatie zet zich na de overeenkomst met AVIA Nederland in voor ruim 240 tankstations in Nederland.