AVIA en ICASA gaan een samenwerking aan op het gebied van de verwerking van cardtransacties. AVIA gaat gebruik maken van het XPetro Authorization platform, dat door ICASA in de vorm van een cloudoplossing zal worden aangeboden.
 

Voor ICASA, dat al oplossingen aanbiedt in een 10-tal landen, betekent dit een significante uitbreiding van de activiteiten in de Nederlandse (en Hongaarse) markt. Ook verdere uitbreiding naar het internationale AVIA netwerk zal worden onderzocht.
 
Nieuwe diensten
De samenwerking betekent een modernisering van de gebruikte onderliggende platformsoftware, maar er ontstaat ook de mogelijkheid om in de toekomst nieuwe diensten toe te voegen aan de AVIA tankpassen en het gebruik van de diensten beter te analyseren. Daarnaast wordt een vergaande integratie nagestreefd met het AVIA loyalty platform dat op dit moment ook vernieuwd wordt.
 
Laurens Gräper, Technical, Cards en Lubricants Manager van AVIA Nederland: “Wij zijn verheugd met de samenwerking, omdat beide partijen elkaar echt iets te bieden hebben. AVIA is een belangrijke speler in de Nederlandse markt en ICASA maakt het voor ons mogelijk om de volgende stappen te zetten.”
 
Real time
“De XPetro Authorization omvat het online (real-time) vastleggen, autoriseren, beheren en verwerken van transacties en kaarten”, legt Rudi Bollen (CEO van ICASA) uit. “Alle transacties worden doorgestuurd naar onze autorisatieserver, die een realtime verbinding heeft met XPetro. Voordeel is dat zowel kaartuitgevers als kaarthouders altijd met de meest recente gegevens werken en een actueel overzicht van de tankpassen hebben.”
 
De samenwerking is voor de komende vijf jaar, AVIA en ICASA verwachten het nieuwe platform tegen de zomer in de lucht te hebben.