AVIA De Korte Duinen in Soest is het eerste tankstation in Nederland waar je contactloos kunt betalen. Een primeur voor betalen bij tankstations!

Tot voorkort was bij geen enkel tankstation met Tokheim apparatuur mogelijk om een contactloze betaling te doen, maar daar is vanaf vandaag verandering in gekomen. Je kunt vanaf nu contactloos betalen bij het AVIA tankstation in Soest.

Contactloos betalen

Contactloos betalen is relatief nieuw en houdt in dat je met behulp van je pinpas of mobiele telefoon kan afrekenen zonder een pincode in te hoeven toetsen. Je houdt de bankpas of mobiel (met NFC*) slechts tegen een reader aan en je bent klaar. Is het bedrag boven de 25 euro, dan is het wel nodig om je pincode in te voeren. In Nederland kunnen bijna alle bankpassen contactloze betalingen verrichten. Inmiddels is er in Nederland al meer dan honderd miljoen keer op deze wijze betaald.

Voordeel

Het contactloos betalen vergroot de veiligheid van de tankstations. Er valt minder te halen voor overvallers omdat contant geld wordt teruggedwongen. Ook voor jou heeft contactloos betalen een groot voordeel. Wachtrijen worden namelijk korter, omdat afrekenen sneller gaat. 

Op dit moment zijn wij bezig om ruim 300 AVIA tankstations om te bouwen en te voorzien van de nieuwste betaalapparatuur met Mobiel- en Contactloos betalen. We hopen dit in november te hebben afgerond! 
 
*NFC, wat is dat? Op Pin.nl vindt je alles rondom het onderwerp 'contactloos betalen'.