Mobiliteit staat steeds meer onder spanning. Letterlijk; want de transitie van brandstof naar elektrisch is in volle gang.

De kans is dan ook groot dat jouw (elektrisch) wagenpark op dit moment of binnen geringe tijd dusdanig groot is dat het zich loont om een laadpaal te laten plaatsen op jouw locatie.

Het plaatsen van laadpalen brengt vele keuzes met zich mee

Er zijn veel opties op het gebied van laadpalen. Zoveel zelfs dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij kunnen jou adviseren en begeleiden in de keuzes die je gaat maken. Wat is de beste plek voor het plaatsen van de laadpalen? Wil ik laden of is snelladen een betere optie? Hebben mijn medewerkers thuis ook een laadpaal nodig? Wij denken graag met je mee en geven advies dat aansluit bij jouw behoeftes.

Welke verschillende soorten laadpalen zijn er?

Er zijn verschillende soorten laadpalen. Een AC laadpaal is een laadpaal zoals we die meestal kennen; bij huis of bij bedrijven. Langs de snelweg vind je voornamelijk snelladers, dit noemen we ook wel DC-laders.

De AC laders die wij aanbieden, zijn:

  1. Plug & charge laadpaal
  2. Laadpaal met smart charging diensten

De DC laders die wij aanbieden, zijn:

  1. T-serie
  2. C-serie
  3. S-serie

Wat is het verschil tussen AC en DC laden?

Het verschil tussen een AC en DC lader is de locatie waar de stroom wordt omgezet. Bij AC gebeurt dit in de auto. Bij DC in de lader. Doordat er beperkte ruimte beschikbaar is in een auto, is de omvormer klein. Stroom wordt daardoor langzamer omgezet van AC naar DC. AC laden duurt langer.

DC snelladers leveren stroom en voeden direct de accu. De omvormer zit in de lader zelf, die is daardoor groter en krachtiger. Laden gaat sneller.

Wil ik snelladen of is normaal laden voldoende?

Het is afhankelijk van jouw situatie of je beter kunt kiezen voor normaal laden of snelladen. Factoren die de keuze bijvoorbeeld beïnvloeden zijn; het aantal elektrische voertuigen dat gebruik maakt van de laadpaal en het aantal kilometers dat met het voertuig gereden wordt voor er weer opgeladen kan worden.

Een snellader (DC) is een grotere investering dan een normale laadpaal (AC). Het kan voor jouw bedrijf en voor de toekomst wel geschikt zijn, maar een AC laadpaal is in veel situaties voldoende. Afhankelijk van jouw situatie en behoeftes geven wij advies.

Als ik overschakel naar elektrische voertuigen, hebben mijn medewerkers dan ook een laadpaal thuis nodig?

Als je als bedrijf elektrische voertuigen hebt aangeschaft, kan het handig zijn om medewerkers naast bij het bedrijf ook de mogelijkheid te geven de auto thuis op te laten laden. Hiervoor plaatsen wij laadpalen op eigen terrein bij jouw medewerkers. We bespreken aan de hand van het gewenste aantal AC laders hoe de plaatsing van de laadpalen, de backoffice en facturatie in zijn werk gaat.

Waarom een laadpaal van AVIA Weghorst?

Bij AVIA Weghorst staat kwaliteit en service voorop. Dat zie je overal in terug. Ook in onze laadpalen. De AVIA laadstations hebben een mooie vormgeving en zijn volledig voorbereid op zowel privé als zakelijk laden. Heeft u meerdere AC laders dan zorgt de dynamic load balancing voor een optimale verdeling van de beschikbare stroomcapaciteit over alle laadstations.

Kies je voor een DC laadpaal, dan kies je voor een slimme oplossing. De DC lader weet namelijk zelf hoe de beschikbare stroom het beste verdeeld kan worden als er meerdere auto’s staan te laden. Onze DC oplossingen zijn verplaatsbaar, modulair en schaalbaar en daarmee toekomstbestendig.

Duurzamer de toekomst in met laadpalen van AVIA

Contact opnemenl

AC-laden met AVIA

Plug & charge laadpaal

Stekker in de laadpaal en laden maar! De snelste en simpelste oplossing voor een laadpaal. Er is geen scherm waarop gegevens weer worden gegeven, maar de laadstatus wordt aangegeven middels LED lampjes en geluidssignalen. Iedereen kan opladen aan jouw laadpaal.

Laadpaal met smart charging diensten

Je wilt je elektrische auto middels een laadpasje autorisatie geven om het opladen te starten. Je kunt daardoor zelf kiezen of je de paal ook open wilt stellen voor derden. Rijd je de auto zakelijk, dan kun je de laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever. Gegevens en verbruik van stroom is eenvoudig in te zien

Wil jij een laadpaal bestellen of heb je een vraag?

Contact opnemen

DC-laden met AVIA

AVIA T-serie

Snel opladen overal waar je het nodig hebt!

AVIA T-Series is een verplaatsbare EV-oplader die geschikt is voor alle elektrische voertuigen. Deze oplader is weerbestendig en geschikt voor zowel binnen als buiten. Het enige dat je nodig hebt, is krachtstroom en een vijfpolige 63 of 32 Ampère stopcontact om de oplader aan te sluiten

AVIA T-Series biedt 40 kW puur laadvermogen en heeft een gelijktijdige dubbele laadoptie die 20 kW aan elk kanaal levert. Hij kan tegen vuil, water, stof en sneeuw, welke omstandigheid dan ook, de AVIA T-serie is er klaar voor. Het duurzame ontwerp doet geen concessies aan gebruiksvriendelijkheid. Het intuïtieve en universele touchscreen garandeert een eenvoudige oplaadervaring voor iedereen, van beginners tot de meest ervaren EV-rijders.

AVIA C-serie - Laadpalen

AVIA C-serie

De AVIA C-serie oplaadkast om aan uw behoeften te voldoen, nu en in de toekomst.

De AVIA C-serie is een modulaire en schaalbare snellaadkast, geschikt is voor alle elektrische voertuigen. Wanneer je veel EV-laadvermogen nodig hebt bij uw jouw bedrijf, verzorgingsplaats of op een laadplein is de C-serie zeer geschikt.

Dankzij de modulaire structuur van de C-serie biedt een enkele kast een vermogen van 50 kW tot 200 kW. Een gecombineerde C-serie, 2 – 3 kasten, kan tot 600 kW bevatten. Wanneer er behoefte onstaat aan meer laadvermogen door bijvoorbeeld groei van het wagenpark, kan de C-serie worden uitgebreid door meer kasten toe te voegen. Deze flexibiliteit biedt bijna onbeperkte mogelijkheden voor het opladen van elektrische voertuigen, ideaal voor groeiende elektrische wagenparken.

AVIA S-serie - laadpalen

AVIA S-serie

Dynamische stroomverdeling met satelliet-oplaadpalen.

Het AVIA S-serie laadsysteem is een snellaadsysteem voor alle soorten elektrische voertuigen voor grote en wijdverbreide wagenparken. Bij behoefte aan gelijktijdig, frequent, dynamisch snelladen zijn de satellietlaadpalen uit de S-serie uitermate geschikt.

Het laadsysteem uit de S-serie haalt haar laadstroom uit een C-serie snellaadkast, hierop kunnen maximaal 8 dubbele satellietlaadpalen worden aangesloten. In de kast bevinden zich AVIA power modules die elk 50 kW laadvermogen leveren. Er kunnen 1 tot 4 modules in een enkele C-serie kast worden geïnstalleerd, terwijl een oplaadvoedingseenheid 1 tot 3 kasten kan hebben.

Al met al kunnen tot 12 modules in een laadstroomeenheid worden geïnstalleerd. Er kan worden gestart met één module en verder worden uitgebreid wanneer nodig, dus modulair en schaalbaar. Het laadvermogen kan dynamisch over elke laaduitgang worden verdeeld.

Al meer dan 90 jaar onderweg

Een laadpaal bestellen bij AVIA

Wil je meer informatie of meteen een laadpaal bestellen? Neem contact met ons op door te bellen, mailen of het contactformulier in te vullen. Jouw wensen staan bij de aanvraag centraal. Wij denken graag met je mee en geven graag advies dat aansluit op jouw behoeftes. Op basis daarvan maken we een offerte op maat. Zo weet je zeker dat je een laadoplossing krijgt dat perfect past bij jouw situatie.

Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier, stuur een mail naar [email protected] of bel naar 088 134 4000